Art apartman

Nalazi se na 1. katu kuće i okrenut je istoku, jugu i zapadu. Površine je 70m2 i ima dvije spavaće sobe, dnevni boravak, otvorenu kuhinju i kupaonicu i 1 natkrivenu terasu. Kako je to bio atelje vlasnika, slikara Josipa Karakaša, ispunjen je slikama i stvara doživljaj boravka u umjetničkom ateljeu. Prepun svjetlosti, stvaralačke i pozitivne energije, otvoren je šumi i zelenilu.

Kreveti: 1 bračni krevet, 2 individualna kreveta koja se spajanju i odvajaju po potrebi. Moguć smještaj za 4 osobe.

 TV SAT, WiFe Internet.

 Živjeti u skladu s prirodom“ naš je životni stil, a živjeti na otoku moguće je ako s prirodom surađujemo i njoj se prilagođavamo. Naša filozofija zasniva se na aktivnom i holističkom pristupu životu i nastojanju da živimo prema principima održivosti. Naše obitelji ovdje žive svoj život i rado ga dijele s posjetiocima.

Ime imanja govori da je cijeli prostor umjetnički oblikovan slikarskim kistom Josipa Karakaša, umjetnika velikog umjetničkog opusa koji je izlagao na brojnim individualnim i grupnim izložbama, dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, kustos mnogih galerija i autor velikog broja likovnih kritika i osvrta. Na imanju je puno njegovih dijela, a na samom prostoru se i dešavaju umjetničke aktivnosti.

On godinama djeluje i kao likovni pedagog čiju je Slikarsku školu „Dega Art“ pohađalo tisuće učenika od kojih su mnogi već afirmirani umjetnici. Pod njegovim mentorstvom i u okviru aktivnosti Udruge „Dega Art“, na otoku Visu se odvijala i „Ljetna slikarska radionica „Dega Art“ koja je bila zasnivana na tehnikama pastela i akvarela i otvorena sudionicima svih dobi iz svih krajeva svijeta.

„Živjeti u skladu s prirodom“ naš je životni stil, a ne samo rečenica

To dokazujemo svojim životom i spremni smo i Vas zaraziti sa time. Dođite i budite dio naših života. Imali smo mnogo posjetitelja koji su postali prosvjetljeniji i kreativniji na ovom Otoku stvaralaštva i saznanja. Priroda i suživot sa njom Vam nude mogučnost da saznate više o sebi. Kliknite na link ” Više o našoj umjetnosti” da vidite sami za sebe našu artističku ekspresiju

 

Gdje se nalazimo: Otok Vis

Otok Vis je izniman životni prostor koji osvaja svojom prirodnom i kulturnom baštinom, ali i svojom energijom. Nalazi se posred mora između Hrvatske i Italije, oko 25 milja jugozapadno od Splita i najudaljeniji je naseljeni otok na hrvatskoj obali. Na otoku su dva grada harmonično prožeta krajolikom: Vis na sjeveru i Komiža na zapadu, sa zanimljivom arhitekturom, bogatom poviješću i susretljivim stanovnicima. Osim ova dva grada, tu su i mala mjesta poput Rukavca koja nude udoban, opuštajući odmor.

Fascinantan, božanstven, biser Jadrana, rajski otok“… to su samo neki od epiteta kojima svoju očaranost otokom Visom izražavaju ljudi koji ovdje dolaze sa svih strana svijeta. Svjetska zaklada za prirodu (WWF) uvrstila ga je u deset posljednjih rajskih mjesta na Mediteranu. Osvojit će vas iznimnom ljepotom krajobraza, prekrasnim uvalama, špiljama, prebogatim podmorjem, bogatstvom i ljepotom polja, ali i iznenaditi skladom kulturne baštine koja ovdje oslikava tisućljeća mediteranske civilizacije.

Our location

Do otoka Visa dolazi se trajektom ili katamaranom koji polaze iz luke u gradu Splitu. Putovanje trajektom traje 2h 15 min., a katamaranom 1h 15 min . : http://www.jadrolinija.hr/

Do Splita se dolazi svim prevoznim sredstvima:

Split aerodrom  Klikni tu

Informacije o želj.prijevozu Klikni tu

Cijene i rezervacije

Cijene smještaja  po apartmanu/danu, u EUR:

Uplata rezervacije/akontacije za smještaj se potvrđuje e-mailom, telefonom ili faksom. Ukoliko gosti odustanu od rezervacije, uplaćena akontacija se ne vraća. Ostatak iznosa plaća se odmah po dolasku. Za boravak duži od 15 dana, dajemo popust od 5% na ukupnu cijenu.

Rezervacija se  smatra važećom nakon uplate akontacije od 30% na naš račun

“Vis je najbolje sačuvana tajna Jadranskih otoka. To je mjesto gdje odlazite pronaći sebe ; gdje Vi postajete još više Vi. Vaša kreativna snaga raste do neviđenih nivoa , a ono što sačinjava vas u suštini se ukazuje na najjednostavniji mogući način : pronalaskom vlastitog mira. Priroda je puno poklonila Visu , i jedino što nedostaje ste Vi.”

ceo
Josip Karakas Creative Director at The estate under the PaintBrush

Kuća Camellia – Art

Kuća se harmonično stapa s vrtom i ima prizemlje i 2 kata. Apartman SAFIRA je u prizemlju kuće, na 1. katu su apartman Dalia, i apartman ART, a na 2 katu je studio AZUR. Svaki prostor ima svoj zaseban ulaz i vlastite terase.

O imanju

„Imanje pod kistom“ fascinantan je prostor, otok na otoku, jedinstven spoj ljepote, umjetnosti i prirode. Smješteno je u malom mjestu Rukavac, mirnom i ugodnom mjestu za odmor koje se nalazi na jugoistočnoj strani otoka Visa, udaljeno 8 km od grada Visa i 20 km od grada Komiže.

Vlasnici imanja su umjetnička obitelj, što je sadržano u imenu imanja koje poručuje da je prostor „slikan slikarskim kistom“ i da je sve na njemu proizvod kreativnosti i umjetničkog pristupa.

Imanje je od mora udaljeno oko 800m, nema pogled na more, ali čini magičnu oazu u kojoj vladaju harmonija, ljepota i kreativnost. Svojim udobnim i umjetnički osmišljenim prostorima u kućama „Camellia“ i „Jana“ i raskošnim mediteranskim vrtom površine 1.700m2, nudi idealne uvjete za odmor i obnavljanje duha i tijela, kao i sam magični otok Vis .

Nudimo vam udoban boravak u Kući CAMELLIA i Kući JANA koje su smještene u raskošnom mediteranskom vrtu gdje se umjetnički i sofisticirani ugođaj iz vrta pretapa u stambene prostore, iz soba na terase, sa terasa u vrt i sve postaje čarolija boja i svjetla koja isijava pozitivnu energiju.

Apartmani

„Imanje pod kistom“ je sintagma koja poručuje da se radi o obiteljskom posjedu u koji su uloženi velika kreativnost i rad. SLIKARSKI KIST pripada Josipu Karakašu,akad. slikaru koji je u najvećem dijelu sam oblikovao prostor, ali su ga u tome konceptu ustrajno pratile i dopunjavale njegova supruga Zorica i sestra Smiljana Isaeska. Nekonvencionalno u pristupu rješavanja prostora, umjetnički razigrano, usklađeno s ambijentom, imanje osvaja stvaralačkom i pozitivnom energijom koja izbija iz svakog kuta.

Kuća Camellia pripada Josipu i Zorici Karakaš. U Kući Camellia se nalaze apartmani: SAFIRA, DALIA, ART i studio AZUR.

Kuća JANA sa apartmanom JANA pripada Smiljani i Mirku Isaeskom.